Friday, April 20, 2007

Transporti ne nje qytet metropolitan - IV


5.METRO ME E RE
Kalon neper lagjet me moderne dhe me te ngritura si nga niveli shoqeror ashtu dhe standardet jetesore.Preferohet nga çdo lloj moshe, klase shoqerore por sidomos te rinjte perbejne pjesen me te madhe.Veçorite:

1.Ne keto metro ka nje atmosfere shume te larmishme dhe argetuese si psh : ekspozita te llojeve te ndryshme , dyqane lulesh , panaire te vogla rrobash , dekorimi etj , qoshe librash falas , muzikante te zhanreve te ndryshme (ne çdo stacion ka muzikante te llojeve te ndryshme qe nga instrumentet me popullore deri tek me modernet.Mua per vete me pelqejne shume disa muzikante qe merren me muzike sufi).Perveç ketyre te lartpermendurave ka deri dhe teatro kukullash(shih ne foto).
2.Mbizoterojne elemente te artit minimalist, ekspresionist dhe te artit te perandorise osmane neper tabllo te ndryshme te varuar neper mur dhe ne dekorim.
3.Por ka edhe gjera te bezdisshme si psh : institute gjuhesh apo banka qe bejne reklama sherbimesh te ndryshme .Punonjeset e tyre jane vertet "rrodhe" ndaj kur kalon andej ke dy rruge : ose te vraposh ose te besh ecje sportive , ndryshe e hengre , t'u qepen:)


6.Autobuzi dhe mikrobuzat... jane nje dukuri me vete.Sheh karaktere aq te ndryshme dhe interesante aty sa qe sa here qe jam duke udhetuar ne to mendja me rri te bej nje film me metrazh te shkurter me ndodhite qe ndodhin aty:)

2 comments:

tetena said...

ketu lashe nje koment dhe mu kthye mbrapsht !

eni said...

vertet? ça kishe shkruajtur?

About Me

My photo
Albanian digital and analogue photographer with a huge love for alternative printing process and all other avantgarde mixed media techniques. All of the work in this blog (photos,writings) except the ones whose source is shown , belong to the blog author.Do not take them without permission.This work is under protection!

book covers from my photos

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/zero-3d-a5/paperback/product-18704303.html?showPreview=true &

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/xixa-t%C3%AB-zeza/paperback/product-20779928.html?mid=social_facebook_pubsharefb?showPreview=true

Behance Network Profile

eni turkeshi Portfolio

my vimeo video collage

Follow this blog with bloglovin

Follow Albtranslator

Follow by Email

Stop plagiarism!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

stumble upon

Stumble Upon Toolbar

What Photographers said about my work

http://www.flickr.com/groups/contrasted_gallery/discuss/72157625043221479/

Creative Common Licence

Proud Founder of Independentphotos Group!

Independentphotos. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Proud Admin of Albanian Photographer's Group

Fotografe Shqiptare / Albanian photographers. Get yours at bighugelabs.com/flickr

travel brain

Travel Map
I've been to 121 cities in 17 countries
Eni is an explorer that:
does their own thing
is happy with a roof and running water
flirts with danger
Travel cred: great
I rank in the top...
0.1% most cities visited - Albania
0.2% most cities visited - Kosovo
0.4% most cities visited - Denmark

Search This Blog

Blog Archive

Followers

Counters for Albtranslator