Monday, April 16, 2007

Transporti ne nje qytet metropolitan - II

TRAMWAY dhe METRO
Keto te dyja jane te nderthurura me njera tjetren dhe kalojne midis zonave me te populluara si nga ana e banesave ashtu dhe nga ana e institucioneve te punes.Ne fakt zona e populluar me banesa dhe vende pune nuk eshte dhe aq interesante sa zona qe perfshin disa nga lagjet e vjetra dhe te rendesishme te Stambollit.Veçorite e ketyre mjeteve jane :

1.Nje nga stacionet eshte qender e tregtise se ruseve po ashtu dhe mjaft e rrahur si zone nga shqiptaret qe vijne per tregti.
2.Nje stacion me tutje eshte universiteti i Stambollit (ish shkolla ime me qe ra fjala:) dhe stermbushet me studenta.
3.Pese-gjashte stacionet ne vijim jane lagje te vjetra te Stambollit ndaj dynden me turista.Çfare me duket antipatike tek ta eshte shetitja e tyre tere kohes me harta ne dore dhe gjoja-harmonia dhe pershtatja e tyre me çdo gje.Eshte shume amatore dhe e merzitshme.
4.Sigurisht qe te hollet jane me te lumturit ne kete mjet transporti ku shume shpesh mund ta ndjesh veten si sardele e konservuar.

photo source: www.istanbul.net.tr

4 comments:

ELAIS said...

Pika 3 me turistet e adaptuar me gjithcka me pelqeu shume.
:)

ET said...

jo per publikim
e dashue Eni,kam shume veshtire te te lexoj.
ngjyrat e germave "gerthasin"
Gjithmone sipas mendimit tim kjo.
germat e tipit "arial"jane shume qe i perdorin.(te preferuara)
shkalla e pare e tonalitetit ngjyrave preferohet.
p.sh, shkrimi i fundit tek Majla.
tek e fundit duhet te flase permbajtja ne shkrim dhe jo ngjyra.
Shpresoj tek mirkuptimi i yt dhe perfitoj nga rasti te uroj: naten e mire:)

eni said...

elais: ha ha , dhe mua:)jo per gje por eshte e vertete:)

e.t.: do perpiqem ta kem parasysh kete punen e ngjyrave mgjth perpiqem ta ve ngjyren e shkronjave dhe ne harmoni me ate te fotos .ç'ti bej jam ca me fiksime sa i perket estetikes:)

ET said...

OK :)

About Me

My photo
Albanian digital and analogue photographer with a huge love for alternative printing process and all other avantgarde mixed media techniques. All of the work in this blog (photos,writings) except the ones whose source is shown , belong to the blog author.Do not take them without permission.This work is under protection!

book covers from my photos

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/zero-3d-a5/paperback/product-18704303.html?showPreview=true &

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/xixa-t%C3%AB-zeza/paperback/product-20779928.html?mid=social_facebook_pubsharefb?showPreview=true

Behance Network Profile

eni turkeshi Portfolio

my vimeo video collage

Follow this blog with bloglovin

Follow Albtranslator

Follow by Email

Stop plagiarism!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

stumble upon

Stumble Upon Toolbar

What Photographers said about my work

http://www.flickr.com/groups/contrasted_gallery/discuss/72157625043221479/

Creative Common Licence

Proud Founder of Independentphotos Group!

Independentphotos. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Proud Admin of Albanian Photographer's Group

Fotografe Shqiptare / Albanian photographers. Get yours at bighugelabs.com/flickr

travel brain

Travel Map
I've been to 121 cities in 17 countries
Eni is an explorer that:
does their own thing
is happy with a roof and running water
flirts with danger
Travel cred: great
I rank in the top...
0.1% most cities visited - Albania
0.2% most cities visited - Kosovo
0.4% most cities visited - Denmark

Search This Blog

Blog Archive

Followers

Counters for Albtranslator