Saturday, May 26, 2007

Soneta-Te verteta

Sot po ju ve nje vjershe te E.E.Cummings ketij shkrimtari aq pak te vleresuar ne kohen e tij.E perktheva vete nga turqishtja.Shpresoj t'ju pelqeje , mua me pelqen shume si vjershe...

VII SONETA - Te verteta

Shkrihem pas trupit tim ,
Kur eshte prane trupit tend.
Kjo eshte nje gje kaq , kaq e re.
Muskujt sikur jane me te medhenj
Dhe nervat po ashtu.
Shkrihem pas trupit tend.
Shkrihem pas çdo gjeje qe ai ben,
Shkrihem perpara rrugezave te tij.
Shkrihem teksa ndjej shtyllen tende kurrizore
Trupin dhe kockat dhe
Lemimin energjik tendin teksa dridhet
Dhe une do ti puth ato
Serish , serish , serish
Vdes te puth
Kete apo ate pjese tenden
Çmendem pas krifes tende te perkulur,
Lehte perkedhelese
Qyrkut tend te perkulur
Dhe pas çdo lloj gjeje qe

shkeputet nga lekura jote…
Dhe syve te tu te medhenj
Plot me grimca dashurie
Dhe mbase shkrihem dhe pas
dridhjes kaq te re tenden
poshte meje…


E.E.CUMMİNGS

1894 - 1962

per me shume rreth autorit: en.wikipedia.org/wiki/E._E._Cummings - 60k
P.P.S: Per tekstin ne anglisht dhe me shume rreth autorit shihni ketu se me ne fund e gjeta:) http://www-scf.usc.edu/~thier/ee/#mybody

6 comments:

belle_fleur said...

Me pelqeu goxha. Well done!

eni said...

gezohem e dashur:)

edrus said...

edhe mua m'pelqe gaxho

eni said...

:) flm edrus

Majla said...

Bukur!Sa mire e ke pershtatur ne shqip!

eni said...

se faleminderit teta Majla:)))

About Me

My photo
Albanian digital and analogue photographer with a huge love for alternative printing process and all other avantgarde mixed media techniques. All of the work in this blog (photos,writings) except the ones whose source is shown , belong to the blog author.Do not take them without permission.This work is under protection!

book covers from my photos

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/zero-3d-a5/paperback/product-18704303.html?showPreview=true &

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/xixa-t%C3%AB-zeza/paperback/product-20779928.html?mid=social_facebook_pubsharefb?showPreview=true

Behance Network Profile

eni turkeshi Portfolio

my vimeo video collage

Follow this blog with bloglovin

Follow Albtranslator

Follow by Email

Stop plagiarism!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

stumble upon

Stumble Upon Toolbar

What Photographers said about my work

http://www.flickr.com/groups/contrasted_gallery/discuss/72157625043221479/

Creative Common Licence

Proud Founder of Independentphotos Group!

Independentphotos. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Proud Admin of Albanian Photographer's Group

Fotografe Shqiptare / Albanian photographers. Get yours at bighugelabs.com/flickr

travel brain

Travel Map
I've been to 121 cities in 17 countries
Eni is an explorer that:
does their own thing
is happy with a roof and running water
flirts with danger
Travel cred: great
I rank in the top...
0.1% most cities visited - Albania
0.2% most cities visited - Kosovo
0.4% most cities visited - Denmark

Search This Blog

Blog Archive

Followers

Counters for Albtranslator