Saturday, September 01, 2007

Ne mund te bejme diçka/We can do something!

1264448641_dec2fe918a_o


Teksa po shihja kete foton time me erdhi diçka ne mend.Ne kete foto siç mund ta shihni ka dy ane mjaft te ndryshme.Njera ane eshte e mbushur me gjelberim, ana tjeter krejtesisht e thate dhe e mbushur me gure.Ajo qe i ndan ne mes eshte nje gardh druri.
Ne fakt , siç mund ta shihni dhe nga titulli i fotos , ajo qe me erdhi ne mend ne fillim qe te kapja nje kontrast minimalist.Por kur e pashe per te disaten here siç ju thashe dhe ne fillim ne koke me erdhi nje ide krejtesisht tjeter.
Dihet qe e tere bota po afrohet me shpejtesi drejt fenomenit te thatesiret gjigande qe do te ktheje ne shkretetire shume toka per momentin te begata.Druri simbolizon pemet ketu.Dihet qe pemet jane nje nga elementet baze qe e ruajne klimen drejtkesaj katastrofe.Ndaj me e mira qe mund te bejme ne kete mes eshte te mbrojme pemet dhe te mundohemi dhe te mbjellim!Kudo qe te ndodhemi.
Fondacioni TEMA ne Turqi , nje fondacion ambientalist ka nisur nje nisme shume te bukur.Per ta bere dhe me te lehte dhe te aplikueshme kete nisme ata e kane organizuar ne menyre te tille qe te mos nevojitet pagese.Thjesht duhet te futeni ne faqen http://www.smsmese.org dhe te mbushni formularin qe ndodhet aty.Pasi ta mbushni kete formular, do t'ju vijne 20 sms nga firma te ndryshme.Nuk jeni te detyruar ti lexoni keto sms.Por kjo do t'ju sjelle juve 9 peme te mbjellura ne emrin tuaj!Per nevojat e letres se nje njeriu ne vit (tip gazete,fletore,libra etj etj) priten 7 peme! Vetem me pjesemarrjen tuaj ne kete ankete, ja ktheni borxhin tuaj natyres dhe madje dhe dhuroni dhe 2 peme!Mendoj se kjo eshte nje nisme per tu duartrokitur!
Per me shume informacion rreth fondacionit : http://www.tema.org.tr/
--------------------------------------------
When I saw this photo of mine , I started to think how near a desert becoming world phenomenon is:( You can see from the photo too.A part of it is full of a blooming green and the other one , so very dry and full of stones.And what divides this awful square is wood , which I think symbolize the trees here.Aren't trees in fact a very important factor in protecting the climate from this catastrophe?For that reason I think it's so very important to protect them and if possible to plant them wherever we are.
TEMA FOUNDATION a very well known environmental foundation in Turkey has undertaked a fantastic organisation .You must enter this site : http://smsmese.org and fill a form.After that , you'll receive 20 sms from different companies .You don't have to read them , just receiving them will be enough to plant 9 trees for you.Just imagine : 9 trees will be planted because of you! So come on fill this form.
For more infos on tema : www.tema.org.tr

5 comments:

ET said...

Kuraklık ve yeşillik:(

Blendi said...

go green!

eni said...

:)

shqipo said...

ket fundjave do i futem turqishtes qe te mbush formularin :)

eni said...

hehe bravo shqipo:))

About Me

My photo
Albanian digital and analogue photographer with a huge love for alternative printing process and all other avantgarde mixed media techniques. All of the work in this blog (photos,writings) except the ones whose source is shown , belong to the blog author.Do not take them without permission.This work is under protection!

book covers from my photos

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/zero-3d-a5/paperback/product-18704303.html?showPreview=true &

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/xixa-t%C3%AB-zeza/paperback/product-20779928.html?mid=social_facebook_pubsharefb?showPreview=true

Behance Network Profile

eni turkeshi Portfolio

my vimeo video collage

Follow this blog with bloglovin

Follow Albtranslator

Follow by Email

Stop plagiarism!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

stumble upon

Stumble Upon Toolbar

What Photographers said about my work

http://www.flickr.com/groups/contrasted_gallery/discuss/72157625043221479/

Creative Common Licence

Proud Founder of Independentphotos Group!

Independentphotos. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Proud Admin of Albanian Photographer's Group

Fotografe Shqiptare / Albanian photographers. Get yours at bighugelabs.com/flickr

travel brain

Travel Map
I've been to 121 cities in 17 countries
Eni is an explorer that:
does their own thing
is happy with a roof and running water
flirts with danger
Travel cred: great
I rank in the top...
0.1% most cities visited - Albania
0.2% most cities visited - Kosovo
0.4% most cities visited - Denmark

Search This Blog

Blog Archive

Followers

Counters for Albtranslator