Saturday, September 15, 2007

Spooky posters!

I got this ones at "Istanbul Design Week"."Good 50x70" was the name of the exhibition .The posters themes here were focused around five big social issues: aids, environmental damage, human rights violation, underdevelopment and war; the exhibit consists of posters designed by creatives around the world.I loved all of them , they were so very creative and spooky.Here you may see some of the best ones according to me!

6 comments:

Perparim said...

Eni!U bëra pak i mërzitshëm me kërkesën time.Ebru Salli të cilën e jepte TV Shqiptar(sa qeshë në Shqipëri)më çudit që nuk është enjohur në Turqi(?!).Fotografia e saj ka nga prapa kët adresë:
Ankara Cad No 46 Sirkeci Istanbul
Tel.522 83 18(ndoshta është një llloj guide për të ndihmuar).Sidoqoftë,në është se ka mundime,as mos i hyrë kësaj pune.
Dhe,sa për të shuar kurreshtjen,çfarë kam shkruar kur një mikjaime nga Fieri më dërgoi një fotografi të Ebru Sallit.
* * *
Tek koka e krevatit,përmbi komodinë
Një turkeshë e bukur me sy po më grin.
Nuk ma ndanë shikimin,oh,atë e qafsha!
Ç'ke me Përparimin,të lutem,Natasha!
Sikur hape zemrën(doja Ebru Sallin?!)
Atë më dërgove dhe ma shtove mallin.
5 janar 2001
Ebru Sallit...
Erë e ngrohtë që fryn Bosforit,më sjellë zë si kanarinë
Ebru Salli prej Stambollit,seç më rri mbi komodinë.
M'i ngul sytë e saj të bukur si t'më shpojë me turrjelë
Nga shikimi i saj,i ngulur,fluturoj unë për në qiell.

Ballë i gjerë dhe madhështor si i veshur me sedefe
Dhe fytyra lulebore,vetetin:të bënë për vete!
Faqa-kartë e bardhe,si qumësht(ah,seç nur!Ah,seç nur!)
E si mendjen mos humbësh:Ebru Salli të"sëmurë!"

Kur buzëqesh kjo Ebru Salli,e gjithë salla kridhet diell
Edhe s'ka si mbahet malli:Ebru Salli të këndellë!
Ndaj kur zërin ia dëgjoj,bëhem gjithi sy e veshë!
Ebru Salli,dëgjo,moj?Mbi këngëtarët do më jesh...
5 janar 2001

eni said...

aspak nuk me shqeteson Z.Perparim:) nuk e njoh une sigurisht qe duhet te jete shume e njohur ne Turqi kjo kengetare.pashe dhe ne esnips por nuk gjeta gje.
Ka nje Ebru Şalı ketu por ajo eshte fotomodele.Foton e saj e gjen ne kete faqe ja kliko ketu: www.internethaber.com/images/news/15416.jpg .PO deshe me thuaj nese eshte i njejti person.

Perparim said...

Eni!Te falemiderit per mundimin,por lere ate pune se nuk u be qameti.E quaj kapitull te mbyllur dhe aq.Siodofte,s'kam si te harroj perpjekjet e tua.Mbetem borxheli.

Perparim said...

Eni!E shoh qe te lodha.te falenderoj dhe e mbyll kerkesn time.

Perparim said...

Eni!Mos u cudit ne vazhdofte ajo odiseja e mesazheve te mi;se e ke bere porten me 100 kyce.Te falenderoj dhe e quaj te mbyllur kapitullin Ebru Salli.Te mbes si nje imazh imi dhe aq.Mbetem borxheli dhe te uroj gjithe te mirat!

eni said...

asnje gje Z.Perparim çfare borxhliu..sapo i lexova mesazhet tuaja.me vjen keq qe nuk gjeta me shume gjera:( gjithe te mirat.

About Me

My photo
Albanian digital and analogue photographer with a huge love for alternative printing process and all other avantgarde mixed media techniques. All of the work in this blog (photos,writings) except the ones whose source is shown , belong to the blog author.Do not take them without permission.This work is under protection!

book covers from my photos

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/zero-3d-a5/paperback/product-18704303.html?showPreview=true &

This content requires Adobe Flash Player version 8.0.0 or greater. Get Flash

http://www.lulu.com/shop/arb-elo/xixa-t%C3%AB-zeza/paperback/product-20779928.html?mid=social_facebook_pubsharefb?showPreview=true

Behance Network Profile

eni turkeshi Portfolio

my vimeo video collage

Follow this blog with bloglovin

Follow Albtranslator

Follow by Email

Stop plagiarism!

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

stumble upon

Stumble Upon Toolbar

What Photographers said about my work

http://www.flickr.com/groups/contrasted_gallery/discuss/72157625043221479/

Creative Common Licence

Proud Founder of Independentphotos Group!

Independentphotos. Get yours at bighugelabs.com/flickr

Proud Admin of Albanian Photographer's Group

Fotografe Shqiptare / Albanian photographers. Get yours at bighugelabs.com/flickr

travel brain

Travel Map
I've been to 121 cities in 17 countries
Eni is an explorer that:
does their own thing
is happy with a roof and running water
flirts with danger
Travel cred: great
I rank in the top...
0.1% most cities visited - Albania
0.2% most cities visited - Kosovo
0.4% most cities visited - Denmark

Search This Blog

Blog Archive

Followers

Counters for Albtranslator